donderdag 5 februari 2009

juan de boomlange barman

juan de boomlange barman van het cafe naast het hostel, doet meer nederlands aan dan spaans, tenminste zolang hij zijn mond houdt. de zaak loopt goed, het zit altijd vol.
juan vestaat zijn vak.. de zaak oogt pico bello 'op zijn spaans' zelfs de rookworsten in een verre staat van ontbinding hangen er proper bij, alsmede de varkenspoten en de geurige kaas...juan ziet alles, als je denkt aan een nieuw wijntje, hups daar staat ie..
juan is het liefst met 3 dingen tegelijk bezig.. zo staat ie op dit moment de bestelde broodjes kaas te bereiden, de suikerzakjes'alvast voor morgen' aan te vullen, aan de radio te draaien, en mijn wijntje te schenken, vier dus, de superjuan.
zonet, vond hij de meeneemkoffiedeksels, waste hij zijn handen, schonk een biertje voor de buuf, en waarschuwde de schone spaanse voor het aanpappen met een lokale agent, die onmogelijk zijn dienst kon afmaken, gezien zijn gedronken hoeveelheid bier, alsmede nog even van radiozender wisselde.
naast oplettend is juan een kei in hoe het moet, alles gaat zoals het moet, geen beweging te veel en alles volgens de tradities, waar de spanjaard nogal aan hecht...weten we

juan de boomlange barman is een reuze vakman

Geen opmerkingen: